четвъртък, 22 октомври 2015 г.

КАПАДОКИЯ 2016 - СТРАНАТА НА КРАСИВИТЕ КОНЕ С ДНЕВНИ ПРЕХОДИ!

КАПАДОКИЯ - СТРАНАТА НА КРАСИВИТЕ КОНЕ С ДНЕВНИ ПРЕХОДИ! ( 6 ДНИ, 5 НОЩУВКИ )

ПРОГРАМАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА С ОТПЪТУВАНЕ / ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА, БЯЛА, ОБЗОР, СЛЪНЧЕВ БРЯГ, ПОМОРИЕ И БУРГАС


ДАТИ: 29.04.2016г. - има места!

    Посетете с нас подземните градове, приютили първите християни! Подарете си един от най-запомнящите се пейзажи на Земята! Бъдете наши гости в Кападокия

Кападокия (на английски Cappadocia, на турски Kapadokya) е историческа област в Мала Азия, на територията на Турция. Кападокия е историческо и туристическо наименование, областта се простира предимно в турската провинция Невшехир. Кападокия има уникално историческо и културно наследство. Там се намират приказните "комини“ – формирали се преди 13 милиона години впечатляващи природни скални образувания, сякаш обитавани от призраци. В националния парк Гьореме можете да се насладите на изумителните манастири, църкви и къщи, издялани в меките скали преди стотици години. Има над 30 църкви и параклиси с фрески от IX и XI в.Първите следи от човешко присъствие датират от XI в. пр. Хр. Кападокия е музей на открито ,включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.  


Полезна информация:

Кападокия:
Област в централна Турция, известна с уникалните си скални образувания, както и с подземните си градове, приютявали в смутни времена първите християни.

Гьореме:
Манастирски комплекс в Кападокия, център на ранното християнство. Заради уникалните си стенописи, обектът е в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Коня:
Древният Икониум, където в периода 1071 – 1308 г. се е намирала столицата на Селджукската империя. Градът е известен като център на ордена на „въртящите се дервиши“ и е място за поклонение на хора от всички релиии. Мавзолеят на Мевляна Джелаледдин Руми е на-посещаваната забележителност в града.

Не забравяйте:
Удобни обувки за екскурзиите в Кападокия, фотоапарат, както и да обмените валута в България!

Не пропускайте:
Музея на Анадолските цивилизации, възможността да полетите с балон над Кападокия, както и да станете свидетели на уникалния ритуал „СЕМА “ на въртящите се дервиши в кервансарай от 13 век!

0 коментара:

Публикуване на коментар