четвъртък, 14 януари 2016 г.

ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ ЛЯТО 2016 НА КАНАРСКИ ОСТРОВИ, ФУЕРТЕВЕНТУРА И ЛАНЗАРОТЕ

Почивка Испания , Канарски острови , Фуертевентура и Ланзароте – лято 2016

О-в Фуертевентура 

С три хиляди часа слънце годишно, Фуертевентура е най-близкият Канарски остров до африканския бряг само с 100 км разделяща "Пунта де ла Entallada" от нос Juby в Мароко и е вторият по големина (след Tenerife) на Канарски острови.
Метеорологичните условия на Фуертевентура са много подобни на Флорида и Мексико, които са на същата географска ширина, които правят този остров идеалното място за почивка.
Няма друг остров на Канарските острови с толкова огромни пясъчни дюни и дълги пясъчни плажове (повече от сто и петдесет). Въпреки че по-голямата част от земята, на Фуертевентура се състои от камъни и скали, този остров има някои от най-впечатляващите плажове в цяла Европа. Около 98 km дължина и на 30 км през най-широката точкана плажа
лимат. Фуертевентура се радва на перфектен климат, който може да се опише като вечна пролет. Температурите варират между 20 – 22°C през януари и 27 – 28°C през август. Освежаващият ветрец прави летата изключително приятни и спасява този красив остров от жегите, типини за тези географски ширини. Топлото тропическо слънце щедро се усмихва на туристите дори и в разгара на зимата. Времето на Фуертевентура е подходящо за плаж през цялата година, а облачните дни тук са рядкост. Валежите са оскъдни през зимата и почти напълно липсват през лятото.
Времето може да видите ТУК
Крайбрежие. Макар че голяма част от крайбрежието е каменисто, Фуертевентура без съмнение притежава най-красивите плажове на Канарските острови. Фин, златист пясък и лазурни морски води посрещат любителите на слънчевите бани и водните спортове през цялата година. Най-красивите плажове на Фуертевентура се намират при Коста Калма и Коралехо на източното крайбрежие и Ел Котило на западния бряг. Въпреки че традиционно на запад вълните са огромни, Ел Котило е изключение. Тук няколко реда вулканични скали играят ролята на естествена бариера пред бушуващия Атлантик и създават кристално чиста лагуна със спокойни води. Със своята чистота и прозрачност крайбрежните води на Фуертeвентура са рай за гмуркачите.

О-в Ланзароте 

Най-източния остров от испанския архипелаг Канарски острови е един от най-удивителните, които човек може да види в Атлантическия океан. Въпреки че е известен като "Острова на стоте вулкана", Лансароте има около триста вулканични върха и със сигурност притежава едни от най-впечатляващите пейзажи.
Едно нещо има, което всеки си спомня след като е посетил острова и това е уникалния му цвят. Едва ли някъде другаде ще видите такива невероятни контрасти каквито има тук. Тъмните нюанси на лавата се открояват на фона на златите пясъчни плажове и смарагдови води
Ланзароте има прекрасни плажове, и част от острова е изключителният Национален парк ТИМАНФАЯ с угаснали вулканични кратери и застинала лава. За него казват–„остров на чудесата, където човек триумфира над суровата негостоприемна природа”. В 1993г целият остров е обявен от ЮНЕСКО за световен биосферен резерват. Тук на острова, испанският крал има любима лятна резиденция, в която посрещна и новото хилядолетие, а геният Цезар Манрике е създал неповторимите си творби – хармония между човек и природа: прекрасната кактусова градина „Jardin de Cactus”, оформяне на пещерата Jameos de Agua, неговите уникални къщи в Harie /в каньона на 1000-те палми/ и Tahiche, музея за модерно изкуство с уникалния ресторант в крепостта С. Хосе.

Пълната програма на почивката с 9 нощувки може да видите тук!
0 коментара:

Публикуване на коментар