събота, 4 август 2012 г.

САЩ


Когато чуем за САЩ, всички се сещаме за New York, където се намира Бродуей и Статуята на свободата. Другото място, за което се сещаме е Лас Вегас, където купона, алкохола и хазарта никога не спират. Въпреки тези 2 изключителни места, в САЩ има и други забележителности, които трябва да видите.
Ниагарския водопад
Ниагарския водопад е една от най-популярните туристически дестинации в САЩ. Намира се между границата Канада-САЩ и се състои от 3 части. Хорсшу, което е Канадски водопад, Американски водопад и малкия Брайдъл Вейл. Ниагарския водопад е изключително широк, макар и не толкова висок. Тя държи рекорда за най-голям водопад в северна Америка.
Ръшмор
Изключителна гледка е планината Ръшмор. На нея са изобразени главите на 4 щатски президента, които са имали много голямо значение за развитието на страната. Изобразени са Джорд Уошингтън, Томас Джеферсън, Тиодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн. 90% от скалата е издялана с помощта на динамитни взривове, което ни изумява, колко прецизно е направено всичко. Ръшмор се посещава от над 3 милиона посетители годишно. Символ е на свободата и равенството.
Емпайър Стейт Билдинг
Сградата е един от значимите символи на Ню Йорк. Съществува чак от 1931 г., и е една от най-високите в страната и най-високата в града. Няма как да обясним историческото значение на Емпайър Стейт Билдинг за американците само с думи. Много хора описват чувството по-странен патриотски начин, когато са стъпили в сградата.
Гранд Каньон
Едно от 7-те природни чудеса на света е Гранд Каньон. Намира се в щата Аризона и е обявен за национален парк преди повече от 90 години. Тя заема площ от 322 км.
И не само с тези местности свършват чудесата в страната на свободата. Там има невероятни места, невероятни градове, където можете да се насладите на пълноценна почивка. Кой не би искал да бъде в Саут Бийч, Маями, където можете да се зарадвате на палмите и невероятния плаж? Кой не би искал да биде в Холивуд, където е родината на всеки един велик филм? Убеден съм, че вие искате!

0 коментара:

Публикуване на коментар