сряда, 12 декември 2012 г.

Самолетни билети с младежко намаление от Астеа Тур

Безспорен факт е, че семейните пътувания са едни от най-приятните и най-дългоочакваните в нашето забързано ежедневие. Обикновено планирането им отнема най-дълго време и естествено най-голям бюджет. Мнозина от Вас знаят, че всички редовни авиокомпании предлагат за деца от 2 до 12 години самолетни билети с намаление. Обикновено отстъпката варира между 60 и 75 процента от базисната цена, т.е. от цената без летищните такси. За бебета до две ненавършени години, цените са съвсем символични – те пътуват на 10 процента от цената на билетите за възрастни и най-важното не плащат никакви такси. Дали е така обаче и за децата над тази възраст?
За съжаление вече все по-малко авиопревозвачи предлагат подобен вид екстра в помощ на родителите. Най-либерални в това отношение са Air France и Alitalia. И двете авиокомпании предлагат самолетни билети с младежко намаление не само за европейските си полети, но и за обслужваните от тях дестинации в Америка и Канада.
Освен по-ниската цена, която предлагат за младежите, бонус програмата им е свързана и с други преференции. И двете авиокомпании предлагат еднопосочни билети само за младежи, което е изключително важно в случай, че детето Ви е студент или колежанин и към момента на закупуване на билета нямате яснота относно дата му на връщане.
Друга положителна страна на самолетните билети, които се предлагат с младежко намаление е преимуществото, че можете да променяте датата на полетите абсолютно безплатно или да закупите билет с отворена дата на връщане.
Преди да пристъпите към покупката на подобен вид билет, задължително трябва много добре да се информирате относно уловията и рестрикциите, които позволяват на Вашето дете да ползва младежко намаление. Основно това е свързано с изискванията за определена възраст, която за всяка авиокомпания е различна.
Важно е да знаете, че понякога авиопревозвачите начисляват допълнителни такси в случай, че детето Ви пътува само и е на възраст между 12 и 15 години. В такъв случай ще бъдете задължени да заплатите допълнително до около 100 евро към сумата на билета.
Подробна информация относно всички Ваши въпроси можете да получите от туристическа агенция “Астеа Тур“ оторизирана за работа с онлайн резервационната система Амадеус.

0 коментара:

Публикуване на коментар