сряда, 4 юни 2014 г.

На море в Албания


Да, няма никаква грешка. Албания също разполага с морско крайбрежие и ако отворите картата, ще видите, че в западната си част Страната на орлите граничи с Адриатика. Тук най-големият морски курорт е Дуръс, вторият по големина град в Албания след столицата Тирана и нейно най-голямо морско пристанище. Познат в далечното минало под името Драч като част от Първото българско царство. И естествено от времето на Римската империя, за което свидетелстват останките от римския амфитеатър – арена на гладиаторски борби, в центъра на града.

Дуръс разполага с дълга и широка пясъчна плажна ивица, с чисто море и добре поддържана хотелска база. Крайбрежната алея предлага многобройни забавления за възрастни и деца. Тъй като системата ол инклузив тук е още непозната, местните ресторанти се радват на многобройна клиентела, предлагайки най-доброто от националната и международната кухня, както и цялата палитра дарове от Адриатическо море. Гранд шоп е водещият търговски център в курорта сред мрежата от по-малки магазини и бутици. Освен албанци, курортът привлича през последните години туристи от редица западноевропийски страни: Италия, Германия, Великобритания и др. Директна фериботна връзка свързва Дуръс с италианските морски градове Бари и Бриндизи.

И така, на море в Албания. Нова дестинация за българите, предпочитащи морския отдих. Ето и нашето предложение за едноседмична почивка в Дуръс през лято’2014, с организиран транспорт. Тръгване с автобус от Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София.

1 коментара:

  1. Балканските страни на запад от България стават все по-привлекателни и за нашите туристи. Особено крайбрежието на Адриатика – микс от лазурно море, многовековно културно-историческо наследство, кухня – близка до нашата, гостоприемство, добра хотелска база. Предлагаме едно запомнящо се пътешествие из тази красива част на Югоизточна Европа, което включва цели 5 страни: Сърбия, Черна гора, Хърватия, Албания и Македония. Пътуването е с автобус, без нощни преходи и с тръгване от Варна.

    ОтговорИзтриване