вторник, 14 март 2017 г.

Тоскана и Умбрия - пътя Кианти, Сиена и Сан Джиминияно


За какво се сещате когато чуете Тоскана? Може би за прекрасните поля, за романтиката на градчетата или за невероятното червено вино Кианти?

Представяме ви 3 от ключовите забележителности на самолетната екскурзия до Тоскана и Умбрия, с директен чартърен полет до Анкона.

ПЪТЯ КИАНТИ
Районът Кианти в Тоскана е един от най-красивите в целия регион, както и най-известните и ценени от посетители от всички краища на света. Границите на региона Кианти не са ясно дефинирани, но се смята, че е разположен между градовете Флоренция и Сиена. Кианти предлага уникален пейзаж, със зелени, нежни хълмове, покрити с широки области на лозя и маслинови горички и малки каменни села.

САН ДЖИМИНИЯНО
Градът е известен със своя добре запазен исторически център, който присъства в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук на малко пространство са събрани ренесансови дворци и площади, между които криволичат тесни улички и крепостни стени. Градът се слави и с отглеждането на лозови масиви, както и с винопроизводството си.

СИЕНА

Сред хълмовете на Тоскана, на 55 км. от Флоренция се намира незабравимата Сиена, която мнозина смятат за една от най-интересните дестинации за екскурзия в Италия. Запазеният средновековен дух на града и средиземноморската атмосфера създават неповторимия, романтичен облик на града.Обитавана от повече от хиляда години, Сиена пази жив духа на богата си история и култура.

0 коментара:

Публикуване на коментар