петък, 4 август 2017 г.

Виетнам - райско кътче в Азия!


Въпреки, че Виетнам преди или е била колония, или е била раздвоена, тя е успяла да запази културата си. В тази прекрасна страна има доста градове, които са богати на природни забележителности, както и на културни такива.
Ханой
Ханой е столицата на Виетнам. Тя е най-богатата на културни и исторически забележителности град във Виетнам. Тъй като преди държавата е била френска колония, тук се среща френска архитектура. Няма как да не посетите мавзолея на Хо Чи Мин, който се намира на голям площад наречен Ба Динх. Градът е известен и с великолепната си сграда на операта.
Хой Ан
Архитектурата на това градче идва чак от средновековието, където има черти от японския, виетнамския, европейския и китайския стил. Ако отидете в Хой Ан и не посетите покритият японски мост ще загубите много. Мостът е построен преди 4 века.
Друго, което трябва да видите е великолепният стар град на Хой Ан и музеят на културата и историята.
Хо Ши Мин (Сайгон)
Хо Ши Мин или както му е старото име Сайгон е най-значимия от икономическа гледна точка за Виетнам. Там можете да се радвате на многобройни атракции като центърът Ку Ши и уникалния лабиринт от 200 километрови тунели. Там 80% от хората се превозват с велосипеди или мотопеди.
Също така храмът на Чао Дай е друга значима културна забележителност. Близо до него се намира и историческия музей, който е един от най-големите в страната.
 Заливът на Халонг
Това е най-голямата природна забележителност във Виетнам и една от най-удивителните места в света. Представлява невероятна гледка от 3000 островчета и изключителни скални образования. Там също така се намират плажове, които са над 100 броя. Обстановката е пълна с романтика и екзотика.
 Виетнам може да се смята за една от най-красивите азиатски държави. Ако искате да се порадвате на екзотична кухня, архитектура, където няколко стила са смесени, невероятни исторически и природни забележителности, Виетнам със сигурност ще ви задоволи!

0 коментара:

Публикуване на коментар