събота, 4 август 2012 г.

Индонезия


Индонезия се състои от цели 17 508 острова, което я прави изключително интересна за туристите. Страната си е запазила културата от самото й създаване и повечето забележителности са свързани с индонезийската култура.
Например Йогякарта е едно от големите туристически обекти в Индонезия и същевременно тя е от голямо религиозно значение за жителите на страната. Там можете да се насладите на неповторими религиозни и исторически паметници. Там също така е построен храмът Мендут, където се организира специални религиозни тържества.
Индонезия е страна, която цени природата и животните. Има доста национални паркове, а най-известният е националния парк наречен Комодо. Паркът е в списъка на Юнеско. Можете да се насладите на комодорски варани, където не могат да се срещнат никъде другаде по света. Комодорските варани са 3 метрови гигантски влечуги, които са едни от най-интересните животни за туристите.
В Индонезия също така можете да се наслаждавате на други природни забележителности, като връх Бромо. Върхът е един от най-посещаваните природни забележителности в страната. Това се дължи на изключителната красота на гледката от нея и лесната й достъпност. Също така тя е с вулканична калдера.
Друга природна забележителност е Келимуту. Келимуту се състои от 3 езера: Таву Ата Пилу, Таву Нуа Мури Коохи Фа, Таву Ата Мбупи. Те се намират на вулканичен връх, който е висок цели 1693 километра. Вулканът е неактивен от векове.
Местните наричат първото езеро (Таву Ата Пилу) още като омагьосаното езеро. Причината за това е, че повърхността на езерото е покрито с бяла пяна.
Таву Нуа Мури Коохи Фа пък се нарича езерото на мъжете и на младите девици. Тя е и най-дълбоката от 3-те езера.
3-тото езеро се нарича езерото на старците.
Индонезия е страна с изключително много исторически, природни и религиозни забележителности. Тя е една от малките държави, които са успели да запазят толкова добре историческите си забележителности и природата си. Там можете да срещнете неща, където ги няма никъде другаде по света!

0 коментара:

Публикуване на коментар