събота, 4 август 2012 г.

Китай

Китай е най-населената държава на планетата. Първото, което ще усетите там е, че има изключително много хора. Въпреки това обаче бързо ще забравите този факт, защото в Китай се намират изключително забележителностки.
Първата, която идва на ум е великата китайска стена. Едно от 7-те чудеса на света и единственото нещо, което се вижда от космоса. Стената минава през планини, плата и пустини, а дължината и е цели 6700 км. Заедно с пирамидите в Египет, тя е една от най-великите строителни постижения на човечеството.
Какво друго се сещате като чуете за Китай освен великата стена и интересната и кухня, на която не всеки може да издържи. Разбира се, че за пандите. Напоследък пандите стават все по рядки и те са защитен вид не само в Китай. Ако искате да гледате тези интересни животни непременно трябва да посетите природния резерват Уолонг.
Столицата на Китай е Пекин, където архитектурата е доста необикновенна. Там имате възможност да посетите забранения град. Тя е разположена точно в центъра на града и цели 9999 постройки се намират зад оградите й. Това е изключително голям комплекс, където разтоянието между източната и западната част е 750 метра.
В Китай се намира и 3-тата най-дълга река в света, която е най-дългата в Азия. Реката Яндзъ е с дължина от 6300 километра. Реката преминава през доста китайски градове. Също така тя е основният воден път на държавата.
Китай е страната на човешките чудеса, например великата китайска стена. Но в нейна сянка винаги е оставало друго чудо, направено от човека. Именно теракотената китайска армия. Тя включва фигури на цели 8 101 войника. Тя е друго доказателство, че китайският народ наистина умее да работи здраво. Тя е включена и в списъка на ЮНЕСКО.
В Китай можете да видите изумителни неща, да опитате изумителни ястия и да се порадвате на изумителни сгради, които могат да бъдат срещани само и единствено в Китай.

0 коментара:

Публикуване на коментар