събота, 4 август 2012 г.

Йордания


Йордания е страна държава в Близкия Изток. Тя е една от малкото държави там, където се живее мирно. Като погледнем невероятните забележителности в Йордания, не се учудваме, че основния доход на държавата идва от туризма.
Там има исторически обекти, които са наследство чак от далечния 3-ти век. Такъв обект се намира в Акаба. Там се намира най-старата църква в света, която е открита чак през 3-ти век. В градът можете да се порадвате на морската научна станция и невероятния кей. В морската научна станция има видове риби, които не съществуват никъде другаде, а като цяло градът е богат на морски атракции.
Ако не сте фен на морето, пустинята Вади Рум е изключително близо до Акаба. Организират се много екскурзии до пустинята и едва ли ще бъдете разочорован. Местните наричат пустинята „червенокосата красавица”. Причината за това е, че червеният пясък преобладава.
В Йордания няма как да не отскочите до столицата Аман. Там се намират десетки музеи и красиви паркове. Някои от историческите обекти за Римския театър, който се радва на изключителна популярност. Също така там се намира Византийската църква, която е една от най-старите сгради в града. Ако искате да си вземето нещо за спомен от държавата непременно трябва да отскочите до улицата Вакалат. Там се намират изключително много магазини и бутици, където може да намерите всичко.
Няма как да не споменем Петра, където историческите забележителности са над 800. Някои от тях обаче са по-специални, като например „Съкровищницата”, която е най-посещаваната забележителност в страната. Там също се намира манастир, който е построен през 1 век.
Цялата страна Йордания е една историческа забележителност. Там можете да се нарадвате на едни от най-старите сгради по света и да видите следи от различни култури като византийската, римската, арабската, османската и други. Ако сте почитател на историята определено трябва да посетите Йордания.

0 коментара:

Публикуване на коментар