събота, 4 август 2012 г.

Камбоджа


Камбоджа е една от най-малките държави в Азия, но въпреки това тя има невероятни забележителности, както природни, така и исторически. Камбоджа е известна с невероятната си архитектура и много от сградите там го доказват.
Бантей срей е най-известното доказателство за невероятната архитектура в Камбоджа. Бантей срей е древен храм, които е построени преди повече от 10 века. Само няколко километра североизточно можете да се насладите на десетки храмове, които са голяма атракция за туристите.
Има обаче един храм, който е признат за най-величественият в Камбоджа. Нарича се Ангкор ват и е поредното доказателство за интересната архитектура в страната. Ангкор ват не е само най-големия храмов комплекс в Камбоджа, но и в целия свят. Тя е световно призната и беше на косъм от това да бъде в списъка със седемте чудеса на света.
Но не само архитектурата е впечетляващо в тази великолепна държава. Една от най-големите природни забележителности в държавата е езерото Тонле Сап. Тя е определена като екологичната точка на ЮНЕСКО, което потвръждава значението и величието й. Езерото е известно с това, че в нея живеят изключително много риби. Поради тази причина риболова там е изключително популярен, а и не само. Според някои статистики, броя на хората, които си изкарват прехраната, чрез риболов в това езеро е около 1 милион.
Тонле Сап също така държи рекорда за най-голямото езеро в югоизточна Азия.
Няма как да не напишем за стоцилата и най-големия град в Камбоджа, Пном Пен. В града можете да намерите доста сгради, които са направени с френски архитектурен стил. Като цяло всеки любител на красивата архитектура трябва да посети Пном Пен поне 1 път, защото в града можете да видите едни наистина великолепни сгради.
Камбоджа е любимата държава на много любители на архитектурата. Там имате възможност да видите десетки сгради, които са съществуват от векове. Можете да се насладите и на великолепното езеро, където няма как да пропуснете, ако сте любител на риболова. Камбоджа е от държавите, където няма как да имате лош спомен.

0 коментара:

Публикуване на коментар