петък, 4 август 2017 г.

Виена - сърцето на древна Европа


Виена е една от най-величествените и изключително красиви столици на Европа. Това е градът на операта и валсовете, на изящните катедрали и дворци. В него се намират едни от най-известните музеи в света. Прочутото Виенско колело ще ви отведе на спираща дъха разходка. То е допринесло за известността на града по целия свят. Намира се в увеселителния парк „Пратер“. Колелото е една от най-скъпите атракции в парка и има 15 гондоли, които ви разкриват панорамна гледка на града. Друга много известна забележителност, която не трябва да пропускате е катедралата „Св. Стефан“. Тя е символ за жителите на столицата. Готическата постройка е висока 136 м. и има 23 камбани. На нея са изобразени гербовете на Виена и Австрия.
Няма как да подминете Виенската държавна опера. Тя е домакин на ежегоден Оперен бал. Това е едно от най-важните светски събития в Европа. От двете и страни има два фонтана. Левият символизира музиката, танца и радостта, а десният – любовта, скръбта и отмъщението.
В Австрийската столица може да посетите и първият музей за изящно и декоративно изкуство, създаван в Европа. Залите са богато украсени с мрамор и златни листа. Можете да се видите световни шедьоври на изобразителното изкуство – Микеланджело, Рубенс, Рафаело.
Като още една туристическа атракция на Виена се приема сградата на Австрийския парламент. Създадена от барон Теофил Фон Хансен, тя се слави с фонтана и статуята на Атина. Сградата на кметството е също впечатляващо творение на архитектурата в готически стил. Природоисторическят музей и зоологическата градина в двореца „Шьонбрун“ са примамлива дестинация за всеки новодошъл турист. Зоологическата градина се слави с това, че е дом на 4600 животни, настанени на площ от 17 хектара.
Какво още бихме могли да правим в сърцето на стара Европа? Направете си круиз по долината Уачау. Невероятно красива местност по поречието на река Дунав. Можете да видите китни виенски селца и хълмове изпъстрени с лозя.
Идете до езерото Нойзилер. Това е едно от най-големите степни езера в Централна Европа. Намиращо се на час път от Виена, там бихте попаднали в една незабравима приказка на танци и забавления, организирани през летния сезон около езерото. Посетете също така и близкия Спа курорт Баден. Той се слави с лечебните си серни извори.
Отивайки във Виена не може да не се насладите на огромното разнообразие от деликатеси и местни ястия. Традиционната супа с юфка и кнедли, местни шницели и пайове също ще са изкушения, които трябва да опитате. Ако отидете рано сутрин на кафе поръчайте си известния шоколадов пай с кайсиево сладко. Средиземноморската кухня ще бъде за вас чудесно допълнения в приключенския местен круиз.
Баровете, караокетата и ресторантите ще ви подарят насладата на нощния Виенски живот.
Можем да определим дестинацията като феерия от световни забележителности, атракции и вкусни ястия. Затова стягайте куфарите в първия удобен момент и направете почивката си незабравимо преживяване.

0 коментара:

Публикуване на коментар