сряда, 24 юли 2013 г.

Туризъм през 2013 - най-предпочитаните дестинации

И през новата година хората, които носят душа на номади ще продължат да посещават страни от целия свят. Благодарение на човешкия стремеж към опознаване на непознатото, световният туризъм беляза рекордно развитие през последните десетина години. По всичко личи, че 2013 година ще бъде изпълнена с круизи и пътешествия по цял свят. Специалистите от туристическия бранш направиха предположения относно местата, които ще бъдат посещавани от най – много туристи.
Едва ли някой би останал изненадан от поставянето на Франция в списъка за туристически дестинации през 2013. Страната успява да запази притегателната си сила благодарение на многобройните си музеи и паметници на културата. Освен като столица, Париж се слави като Световен град на Любовта. Айфеловата кула и Лувърът оказват силно влияние върху избора на пътешествениците. Френските градове Лоара и Бордо предлагат обиколки на средновековни замъци и първокласно вино. Изненадващо, Съединените Американски Щати попадат сред туристическия избор за 2013 година. Страната не се слави като средище на екзотична или стара култура, но многобройните национални паркове, паметници, музеи и галерии печелят вниманието на чужденците. Градове като Сан Франциско, Лос Анжделис и Ню Йорк се превръщат в основни центрове за туристите от цял свят. Според направените прогнози, през новата година пътешествениците ще търсят духа на екзотиката и приключението в Китай. Страната успя да изпревари редица останали държави в икономическо развитие. Въпреки властващия комунизъм, държавата се отвори все повече за чуждестранни посещения и инвестиции. За тези от нас, които нямат желание да напускат енропейския континент, Испания ще си остане предпочитана дестинация. Барселона, Кастилия и Андалусия ще бъдат центрове за почиващи през новия летен сезон. Пикантната кухня и първокласните хотели спомагат за развитието на испанския туризъм. Поради настъпилата криза, испанската държава ще направи всичко възможно, за да привлече повече инвестиции и посетители. Страната на гладиаторите ще си остане хит сред екскурзиантите. Италия привлича с романтиката във Венеция, плажовете в Амалфи и гладиаторския дух в Рим. Страната е известна като един от най – добрите производители на вино. Интерес представлява следващото попаднало предложение в списъка за предпочитани дестинации. Великобритания печели все повече симпатиите на туристите. Дали поради новините около кралското семейство, или модернизиралата се столица, Лондон, Англия ще продължи да привлича силен поток от туристи. Шотландия и Ирландия ще бъдат междинни точки за запознаване с древната келтска култура и история. Турската столица Истанбул ще бъде следващото често посещавано място през 2013. Турция предлага разнообразна природа, исторически забележителности и неповторима култура. Следващата дестинация за новата година е комбинация от екзотика и незабравимо забавление. Мексико печели все повече чуждестранни посетители. Красивите плажове на Юкатан се превърнаха в мечтано място за лятната отпуска.
Туристическите дестинации ще продължат да изкушават хората. Екзотиката и нетрадиционната култура не са били никога толкова ценени, колкото днес.

0 коментара:

Публикуване на коментар