понеделник, 22 юли 2013 г.

Черна гора - традиционна дестинация за пътувания по време на майските празници

Черна гора - една свежа глътка на фона на традиционните програми за пътувания по време на майските празници. Дестинация, която никога не е губила блясъка си. В противовес на името си, тя изненадва новодошлите с неочаквана екзотика. Защо туристите да изберат именно нея? Ето и няколко предимства:
1. Екзотиката на Средиземноморието, към която всички се стремят – едно от най-слънчевите места, с едни от най-красивите плажове и обрамчени с палми крайбрежни улици, напомнящо ни за романтичните италиански градчета (не без причина :) )
2. Недалечно разстояние, позволяващо дневни пътувания
3. Почти отстъстваща езикова бариера
4. Прекрасна кухня, близка до нашите вкусови традиции, без същевременно да изключваме средиземноморските изкушения и традиционите местни специалитети подправени със специфичните за Черна гора подправки, поляти с Никшичко пиво и вино “Црногорски Вранац"
5. Възможноста да се посети може би най-известния град в Хърватия – Дубровник
6. За младите - възможности за добър нощен живот (в Будва се намират едни от най-нашумелите нощни заведения)
7. За любителите на плажове – черногорското крайбрежие е изпъстрено с множество пясъчни плажове и заливи
8. Хотелите – базирано на наш личен опит успешно са въплътили типичната средиземноморска архитектура, някои комплекси са превърнати в малки оазиси с прекрасни градини, басейни с морска вода предлагащи включително и забавления за децата. Родителите също не са лишени от възможностите да практикуват своите спортни занимания – комплексите предлагат кортoве за тенис, футболни и волейболни игрища.

0 коментара:

Публикуване на коментар