понеделник, 4 февруари 2013 г.

Детски фантазии и реалност в Disney World, Флорида

Всяко дете и възрастен имат своите мечти. Разликата се състой в нещата, които присъстват в мечтите. Но за парка Disney World може да се каже, че той присъства както в детските фантазии, така и в мечтите на възрастните хора. Мястото пази в себе си вечен духа на детството и приказките. Анимационни герои посрещат гостите, които в края на престоя си се питат дали пък нарисуваните картинки наистина не съществуват. Паркът е късче от планетата, в което всеки от нас може да се почувства отново дете.
Disney World се намира в американския щат Флорида. Площта на увеселителния парк е около 120 километра. Изчислено е, че територията на парка се припокрива почти с територията на Сан Франциско. През 1971 година се открива главната част на Disney World, Вълшебното кралство. С течение на годините, паркът се разраства. Интересен факт е, че днес, Disney World се определя като най – големия работодател в Америка. В границите на парка работят над 60 000 души. Професиите са най – различни. Увеселителното място се състой от 4 главни части – Вълшебното царство, Epcot Center, MGM Studios и Animal Kingdom. Във Вълшебното царство, посетителите имат възможността да се срещнат с любимите си анимационни и приказни герои. Тази част от парка се определя като неговата главна атракция. Epcot Center е разделен основно на две части. Едната от тях носи името Витрината на Света, а другата – Светът на Бъдещето. В тази част от Disney World , туристите имат възможността да се запознаят с разнообразието на кухнята, традициите и културите на 11 различни страни. За запалените киномани се предлага разходка из филмовите студия на Метро Голдуин Майер. Animal Kingdom запознава посетителите си с разнообразието на света на животните. Атракциите в увеселителния парк са безброй. Предлагат се обиколки на Острова на супергероите, Джурасик Парк, Острова на шантавите рисунки и Изгубения континент. Посетителите могат да се запознаят с различните видове морски обитатели на океана. Макар и увеселителен, паркът предлага образователни атракции, които разкриват миналото на Флорида и достигнатите космически постижения на Американската космическа програма.
Disney World предлага по нещо за всеки. Мястото е изпълнено с детски фантазии и реалност. Паркът е предпочитана дестинация за прекарване на меден месец и семейни ваканции.

0 коментара:

Публикуване на коментар